Goda desserter att testa på

Jag har verkligen funnit ett nöje i att testa olika typer av desserter här senaste halvåret, och det finns verkligen en charm i hela den här ”cupcake-hysterin” som jag inte förstått innan jag testat på det själv. För den som vågar se det med de glasögonen så är det en rent estetisk aktivitet som tilltalar både kreativitet och skaparlusten i en, och de otaliga varianter man kan experimentera med för att ta fram färgglada kreationer är oändliga.

Frosting och fluff – varför har ingen nämnt det förr?
Det senaste jag har gett mig i kast med är att testa på olika typer av frosting och fluff. Just frostingen är en sådan där sak som ger cupcakes sin alldeles särskilda finish, och det finns ju tusentals sätt att experimentera sin frosting med. Med hjälp av aromer och olika typer av karamellfärg finns det verkligen ingen gräns för de olika varianter man kan ta fram här.

När det gäller fluffet så är det ett ännu bredare område man kan röra sig med. Det kan man i princip göra på vilken typ av godis som helst, och bara hittills har jag själv testat på Ahlgrens bilar, Geisha, Gelehallon och Banana Skids. Men du kan verkligen i princip göra fluff på vadhelst du vill.

Desserter du bara måste testa på
Om jag skulle tipsa om några särskilda desserter du kan testa på att göra hemma så vore det att prova på just sådana som innefattar att du får experimentera lite med frosting och fluff, så jag har sammanfattat en lista med rätt så enkla varianter att prova på – där man även kan göra om recepten lite efter egen smak och prova sig på att testa nya smaker med.

  • Cupcakes med bananfrosting
  • Morotskaka
  • Tårta med godisfluff
  • Cakepops
  • Cheesecake

Självklart finns den en hel oändlighet av recept att välja mellan, så jag brukar bara gå ut och söka på nätet och sedan kollar jag runt bland resultaten på första sidan och väljer det som känns mest lockande. Det kan vara bra att kolla kommentarsfältet också, för att se om någon som testat receptet innan har något att säga.