Gör egen konst med blommor

På senaste har jag känt ett behov av att få skapa i någon form. Man hittar så mycket inspiration från alla håll och kanter, och kanske särskilt från alla inredningsprogram man ser på TV. En del saker har jag redan snappat upp och testat, och då bland annat att göra en egen lampa med hjälp av rostigt gammal kompostgaller, lampsladdar och dessa stora glödlampor som är så trendiga nu. Men nu har jag snöat in på att pressa och rama in gamla blommor, och då hittade jag en grym video på Youtube som verkligen beskriver hur man kan göra på ett bra sätt, så jag tänkte dela med mig av det tipset här:


Vilka blommor är bäst att använda?
Just nu såhär mitt i vintern kanske man inte kan hitta så mycket blommor ute i naturen, men jag hade faktiskt några som jag hade sparat från i somras och pressat i gamla böcker som jag använde. För mina tavlor jag gjorde här hemma använde jag mig av smörblommor, rallarros och blåklocka – men jag har läst mig till att man kan använda i princip vilken blomma som helst. Nu hade jag tänkt att prova att pressa de tulpaner som jag har på köksbordet nu, och kanske lite rosor också.
Något jag skulle vilja prova på framöver är också att måla med hjälp av naturens egna färger, typ blåbär, hallon, lingon m.m. Ska ta och studera det litegrann först och se om det finns några bra tips och tricks att nyttja.