Harmoniska färger i sovrummet

Jag håller på att måla om sovrummet här hemma. Visste du att olika kulörer påverkar vårt mående? Blått och även grönt är lugnande. De påminner oss om naturen. Om hav och böljande landskap. Röda nyanser pockar på vår uppmärksamhet och ökar vår produktivitet. Det är bra att ha rött på jobbet med andra ord. Jag har också läs att gult får oss på bättre humör medan rosa minskar aggressioner.

När jag valde kulör till sovrummet var jag ute efter något som kändes ljust och svalt. Till slut föll valet därför på mintgrönt. Det är en härlig pastell!

Taket måste inte vara vitt och tråkigt

Okej, vitt är inte nödvändigtvis tråkigt, men när jag väl satte igång att måla bestämde jag mig för att också sätta färg på innertaket. Jag hittade instruktioner på HelpHero och det var faktiskt inte så svårt att måla taket själv.

Det viktigaste är att göra ett bra grundarbete. Den gamla färgen började damma när jag torkade den med en trasa (det var kalkfärg) så jag kunde ta bort färgen med hjälp av en borste.

Jag målade från morgon till kväll en dag och sen var det klart! Jag satte på en ljudbok och tiden gick faktiskt riktigt fort. Det svåraste var helt klart att få skarvarna vid fönster och dörr snygga. Då fick jag använda en tunn pensel istället för en roller. Det krävdes lite tålamod och koncentration, men jag lyckades enligt mitt otränade öga att få det jämnt.

Nöjd med resultatet

I skrivande stund har jag bara sovit en natt i sovrummet, men jag sov djupt och skönt. Ett bra första tecken!

Nu ska jag också byta gardiner. Jag tror att jag kommer att fortsätta på det gröna spåret, men satsa på en mörkare nyans. Har du några tips? Jag vill ha ganska tunna gardiner för jag vill inte att ljusinsläppet från mina fönster ska påverkas för mycket.