Tekniska och smarta lösningar

Många gånger så väljer jag att fokusera på saker och ting som är tekniskt briljanta, saker som gör vardagen betydligt mycket bättre och som driver mänskligheten framåt. Det handlar om tekniska landvinningar som förändrar väldigt mycket, och det är lätt att hamna i ett område där man pratar väldigt högt och svävande om de här olika sakerna. Att de är samhällsförändrande och liknande. Många gånger hamnar dessutom fokus på de digitala och avancerade tekniska sakerna och det är lite synd. Det finns nämligen tekniska saker som är otroligt enkla, men fortfarande lika samhällsförändrande.

Varför inte påsklämmor?

Det är väldigt lätt att nedvärdera de allra simplaste av saker, men när det kommer till funktionalitet så överträffar de ständigt förväntningarna. De är dessutom tämligen lätt att glömma bort, eftersom att de inte syns eller märks speciellt mycket men när de väl brukas så är det förbluffande hur mycket man för ett ögonblick kan häpna över smartheten som måste har funnits när de skapades. Buntband är en sådan uppfinning. Klämmor en annan. Det är helt enkelt vardagliga, ganska anonyma, saker vars funktion många gånger räddar olika situationer. Det är dags att hylla dem för vad de faktiskt är. Genialiska uppfinningar.

Personligen använder jag mig av dessa smarta uppfinningar dagligen. Jag kommer nog aldrig att sluta häpna över deras smarta enkelhet och detta har samtidigt fått mig att inse att det borde finns mycket mer av dessa prylar i samhället. Därför försöker jag att se till att köpa och prova allt som kommer i min väg, och ska jag vara helt ärlig så är det inte alltid som produkterna levererar. Det finns dock de uppfinningar som verkligen överlever tidens tand och att dessutom se vilka vidareutvecklingar som går att göra med dessa guldkorn är verkligen magiskt. Så våga prova på klämmor, buntband och alla andra smarta produkter – de kommer att göra ditt liv enklare.