Vackert och naturligt hemma

Besöket på hotell i Dalarna gav ännu mer än jag anade. Den fantastiska inredningen i mestadels trä har jag inte riktigt kunnat släppa, utan den har jag tänkt på mer och mer, speciellt då vad gäller köket. Mitt kök har inte så mycket trä, utan det är i huvudsak laminat som gäller och det har jag i och för sig inte haft några större problem med tidigare. Men efter dalaresan började jag fundera mer och mer. Är det verkligen så jag vill ha det i mitt kök, skinande och blankt och inte så värst organiskt. Eller vill jag ha en mer naturlig ”look”, med mycket trä i naturfärg som ger en mer rustik lantlig känsla? Efter att ha tänkt på det lite så kändes svaret helt självklart. Mer trä, mindre laminat i köket!

Trä av alla de slag
Jag tog då kontakt med Mälarkök för att se vad de skulle kunna erbjuda och det är rätt mycket. Köksluckor i både trä och faner, och dessutom köksbänkar i massivt trä finns i deras sortiment. Men det viktigaste är att de också kommer på hembesök utan att det kostar någonting, där de hjälper en att hitta rätt luckor och material till ens kök. Även om man nu bestämt sig för trä så finns det ju en hel mängd olika träslag att välja mellan. Är det till exempel ljust eller mörkt trä som jag vill ha? (Det slutade med att jag bestämde mig för halvljusa träluckor. Annars är risken att det skulle ha kunnat bli lite väl mörkt och murrigt).

Köksluckorna ska nu komma nästa vecka, och jag ser riktigt fram mot det. Visserligen så kostar de en slant, men det är det värt för att snygga till lite hemma och få köket att kännas mindre sterilt och mer naturligt. Köket av alla rum tycker jag tjänar på det.